Maybe

FAQ

Är det inte läskigt att logga in med Facebook på en dejtingtjänst?

Inte alls. Vi kommer aldrig exponera din eller andras Facebook-data utan att du ber om det. Din Facebook-data är säkrare hos oss än hos Facebook t.o.m.

Varför använder ni Facebook-inloggning?

Facebook-inloggning används för att du ska slippa fylla i en massa grejer om dig själv som du redan gjort på hundra andra tjänster tidigare, men också för att öka säkerheten på Maybe. Genom att kräva ett Facebook-konto som dessutom har minst 20 vänner för att använda Maybe så gör vi det extremt svårt för folk att förfalska sin identitet för att på olika sätt uppföra sig bedrägligt. Och alltså, även om vi har din Facebookidentitet så är det bara en koppling som används i bakgrunden och aldrig exponeras publikt.

Hur förhindrar ni sol-och-vårare/bedragare/ brottslingar/m.m. på Maybe?

Som skrivits ovan så genom att kräva ett Facebook-konto som dessutom har minst 20 vänner så gör vi det extremt svårt för folk att förfalska sin identitet, och finns kopplingen till ett riktigt Facebook-konto så uppför sig folk i regel. Skulle de ändå inte göra det så har vi som andra säkerhetsnivå koll mot andra tjänsters svartlistor för att ta itu med dessa. Och som sista nivå kan man i appen anonymt anmäla folk som inte uppför sig så stänger vi av dom.

Vad kostar Maybe?

Maybe är helt gratis att använda upp till att du tar 5 kontakter och/eller följer 5 personer på en vecka. Varje vecka fylls ditt konto sedan på med 5 kontaktförfrågningar (sk. 'hälsningar' i Maybe) och 5 följningar. Det betyder alltså, att om du inte skickar mycket kontaktförfrågningar, utan kanske har andra som kontaktar dig istället, eller om du inte följer så många personer, behöver du aldrig betala en krona. Orkar du inte vänta en vecka på att det fylls på kan du köpa till några hälsningar och föjlningar för en billig peng, eller så kan du skaffa en premium-prenumeration, så slipper du räkna kontakter och följningar överhuvudtaget, utan kan använda appen helt fritt. Inga andra begränsningar eller låsningar finns i Maybe, och ingen reklam. Precis som vi tycker en modern nät- eller mobiltjänst bör fungera.

Jag är inte (längre) singel, vad kan Maybe göra för mig?

Som många i Maybe-teamet så är ju inte alla singlar, men alla har ju vänner som är singlar. Därför har vi byggt in en Matchmaker-funktion i Maybe. Att vara Matchmaker innebär att man kan bläddra runt i appen för att hitta profiler som kan vara intressanta för sina singelvänner och skicka tips till dom, utan att synas själv bland singlarna och utan att kunna interagera med dom, så man slipper tränga sig på och så att det inte behöver vara några 'oklarheter' med de respektive. För att bli Matchmaker så är det bara välja 'Jag vill hjälpa mina vänner träffa någon' först på signup-skärmen om man skapar ett nytt konto, eller längst ned på sin profil om man redan har ett konto som singel.

Vad är Maybe Ratio för något?

Maybe-ration talar om hur bra du och den givna personen matchar varandras preferenser. Den kalkuleras med hjälp dina intressen hämtade automatiskt från Facebook samt av en algoritm baserad på dina tidigare interaktioner i appen och blir därför bättre ju mera du använder appen. Den blir också mera exakt ju noggrannare du själv fyller på din profil.

Vilka ligger bakom Maybe?

Ett gäng människor som tyckte att utbudet för att träffas online idag var skrämmande dåligt. Läs mer om oss.

Vad är Uppdateringar för något?

Uppdateringar kan enklast liknas vid din nyhetsström på Facebook. Här visas publika uppdateringar från folk som du följer i Maybe, som t.ex. bilder som lagts till, beskrivningar som uppdaterats, och statusuppdateringar. Det är till för att du ska kunna lära känna dina kontakter och de du följer i din egen takt. Men vi visar självklart inte vilka kontakter som tagits mellan människor i Maybe, det är privata saker.

Hur avslutar jag mitt konto på Maybe?

Även om vi tycker det är tråkigt om ni vill lämna Maybe så går det självklart att avsluta sitt konto. På Android är det bara att välja 'Din profil' och sen trycka på hårdvarumenyknappen och välja 'Radera Maybe-konto'. På iPhone väljer du inställnignar och sedan trycker du på knappen längst ned 'Radera Maybe-konto'. Om du vill avsluta ditt konto för att du inte längre är singel så rekommenderar vi dig istället att bli Matchmaker. Då syns du inte längre i appen men kan fortfarande bläddra profiler för att tipsa dina vänner. Bli Matchmaker genom att byta till 'Hjälpa mina vänner att träffa någon' längst ned på din profil.

Jag har en annan fråga!

Skicka ett mail till oss så ska vi försöka hjälpa dig så gott vi kan.